Engelska Trädgårdar med Karl Fredrik på Eklaholm

ENGLAND:
Lustkortspris 11.795 kr
(ord pris 12.795 kr)

Engelska Trädgårdar med Karl Fredrik på Eklaholm

Med flera trädgårdsbesök & besök i London
8-dagarsresa
Avresa 4/6

Program

Dag 1
Utresa genom Danmark. Vi gör stopp för kaffe längs resvägen. Vår medhavda lunch, varmrökt lax från Kåseberga, äter vi i Peter Hansens Have i Nakskov. Färja Rödby-Puttgarden. Övernattning på Hotel Panorama i Hamburg-Harburg. Middag.

Dag 2
Frukost och utcheckning från hotellet. Dagens rutt går förbi Bremen, Münster och via Holland kommer vi in i Belgien. Vi stannar längs resvägen för kaffe och lunch. På tidig kväll kommer vi fram till vårt övernattningshotell Express by Holiday Inn i Gent. Middag.

Dag 3
På självaste nationaldagen åker vi färja från Calais till Dover. Med engelsk mark under fötterna stannar vi för lunch på ett trevligt ställe innan vi fortsätter till Sissinghurst Castle Garden. Det var här som Vita Sackville-West och Harold Nicolson bland annat skapade sin världsberömda vita trädgård. Här känner vi historiens vingslag och njuter av all blomsterprakt i den fantastiska parkanläggningen. När sinnet är mättat av all skönhet åker vi till East Grinstead i West Sussex och checkar in på vårt hotell Crowne Plaza Felbridge för 4 nätter. Middag.

Dag 4
Efter en härlig engelsk frukost väntar dagens första besök på Wisley Gardens, ett flaggskepp i Kungliga Trädgårdssällskapet som vårdar alla traditionella perenna rabatter men som också experimenterar med nya kombinationer av blommor och övriga växter. 2017 öppnades en exotisk del av trädgården. Möjlighet till lunch. Sedan åker vi till Royal Botanical Garden, beläget i sydvästra Storlondon. Denna park är med sina 150 hektar med på Unescos Världsarvslista och här växer 40000 olika arter och varianter av växter, träd och blommor. En eftermiddag här fullkomnar dagens upplevelser innan vi åker tillbaka till vårt hotell. Middag.

Dag 5
Idag kombinerar vi trädgård med storstad. Först på programmet står ett besök på fina Chelsea Physic Garden, en flera hundra år gammal nästan hemlig trädgård som ligger skyddad bakom vallar nära Themsen. Närheten till floden skapar ett unikt mikro-klimat, gynnsamt för växter från världens alla hörn som normalt sett inte skulle kunna trivas på de Brittiska öarna. Här hittar vi bl a ett riktigt stort och rejält olivträd som faktiskt bär frukt! På eftermiddagen möter vi vår lokalguide som tar oss med på en två timmar lång stadsrundtur i det pulserande London! Det finns möjlighet till egna strövtåg innan vi åker tillbaka till hotellet. Middag.

Dag 6
Dagen inleds med besök på en yngre trädgårdsanläggning. På Merriments Garden kan vi handla med oss plantor hem efter att vi njutit av sammetslena gräsmattor, slingrande stigar genom prunkande rabatter, porlande vatten under vacker träbro och mycket mera. Vår lunch blir en klassiker med fish and chips på en trevlig pub i Brighton. Vi fortsätter färden längs kusten förbi Hastings och kommer fram till West Dean Gardens. På denna plats har det funnits trädgårdar sedan 1622 och genom seklerna har de byggts ut ända fram till 1987 då en storm ryckte upp det mesta med rötterna. Men skickliga trädgårdsmästare har återskapat allt igen till alla besökares glädje. Vad vore besöket utan ett njutbart Afternoon Tea innan vi åker tillbaka till vårt hotell. Middag.

Dag 7
Frukost, utcheckning och avfärd till Great Dixter, den sista trädgården på denna resan. De medeltida husen och trädgårdarna har ett fantastiskt läge, med utsikt över Sussex Weald och här finns många trädgårdsrum att upptäcka, den sjunkna trädgården, muromgärdade trädgården och cottage garden. Det finns också trädgårdsland och en fantastisk exotisk trädgård, med spännande och vackra växter. På eftermiddagen åker vi färja över till Calais och tar oss på snabba motorvägar upp till holländska Eindhoven där vårt övernattningshotell NH Hotel Geldrop ligger. Middag.

Dag 8
Den sista dagen på vår resa börjar med en rejäl frukostbuffé innan vi sätter oss i vår sköna buss. Vägen tillbaka genom Tyskland går lätt med så många fina minnen i bagaget och alla växter som vi handlat med oss hem väntar förväntansfullt att komma ut i ljuset vid hemkomsten. Vi förväntas vara åter på svensk mark på sena kvällen.

Lustkortspris 11795 kr
Ordinarie pris 12795 kr

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträden och besök enligt program, lunch dag 6, afternoontea dag 4, lokalguide i London samt reseledare Karl Fredrik.

Bokning Tel 0411 – 52 41 75 eller på www.hagestadtouring.se 

Lustkortet uppvisas på plats!