Island 12-18/5

ISLAND:
Lustkortspris 18.985 kr/person
(ord pris 20.985 kr/person)

ISLAND 12-18/5

7 dagars rundresa 12-18/5 med Lustkortet och med svensktalande reseledare. Välkommen att resa med CK:s Resor.

Vulkanernas och sagornas ö

Allt detta ingår i priset:

  • Flyg och flygskatter Island t/r
  • Övernattningar inkl frukost på de 3-stjärniga hotellen (hotell Natura i Reykjavik är dock fyrstjärnigt)
  • Två rätters middagar samtliga kvällar
  • Båtturen på Jökulsárlón
  • Entré till fru Petras stensamling
  • Entré till museet i Glumbaer
  • Stadsruntur i Reykjavik
  • Vår reseledares medverkan

Preliminära flygtider (lokala tider):

AVRESA: Kastrup 14.00.

Ank Island 15.10.

HEMRESA: Island 7.45,

Ank Kastrup 12.45

PRELIMINÄRT PROGRAM

Programmet i korthet (det fullständiga finner du på www.cksresor.se) Observera att eventuellt kan resan göras i omvänd riktning.

Dag 1: Vi flyger med Icelandair från Kastrup till Keflavik och på Island möts ni av er svensktalande guide. Härifrån kör vi med den buss vi kommer att använda under vår rundresa via växthusstaden Hveragerdi – där vi gör ett besök i det ”jordbävningsrum” som finns där – för vår första övernattning på Island. Middag på hotellet.

Dag 2: Efter frukost kör vi till Geysirområdet där vi imponeras av de varma källorna i detta sedan 1000 år tillbaka vulkaniskt aktiva område. Vi ser bl. a. Strokkur som mycket regelbundet sprutar sitt kokande vatten 25 till 35 meter upp i luften var sjätte minut och därifrån kör vi vidare österut utmed sydkusten till Seljalandsfoss, vattenfallet som man kan promenera bakom. Härifrån fortsätter vi mot den svarta sandstranden Reynisfjara vid Islands sydligaste spets där vi kan se hur havet skurit ut en enorm portal i en utskjutande klippa. Vi fortsätter österut mot glaciären Myrdalsjökull innan vi på kvällen når vi vårt hotell Klaustur i Kirkjubærklaustur där vi också äter vår middag.

Dag 3: Resan fortsätter österut och mellan glaciär och strand ligger den vackra naturparken Skaftafell där vi gör ett kort stopp på vår väg mot lagunen vid Breidarmerkursand, Jökulsárlón, där vi gör vi en minst sagt spektakulär båttur mellan lagunens tusentals flytande isberg som skimrar i blå-grönt. Detta är en av rundresans absoluta höjdpunkter. Vi kör vidare för att besöka något man inte trodde kunde existera, fru Petra´s stensamling. Detta är en enorm samling av olika sorters stenar där fru Petra dels har fyllt hela sitt bostadshus med stenar, dels förvandlat hela den sluttande trädgården till ett levande konstverk av vatten och sten. Sen vidare till vårt hotell i Egilsstadir. Middag på hotellet. Dag 4: Vi reser härifrån tvärs över en av landets högsta fjällvägar till den vackra sjön Mývatn där vi ser dess enormt rika flora och fauna inom ett område där det finns otaliga exempel på vulkanisk aktivitet och längre bort sjuder marken av heta källor och svavel-källor med sin säregna lukt. Vi promenerar i en naturlig skulpturpark, Dimmuborgir som har skapats av vulkanisk eld och formats till en klippdjungel och innan vi fortsätter till vårt hotell i Akureyri kan man bada i Nature Bath. Middag på hotellet.

Dag 5: I Akureyri gör vi en stadsrundtur innan vi fortsätter mot den storslagna bygden Skagafjördur. Efter besök på hembyggdsmuseet i Glaumbae går färden sedan vidare mot sydväst och vi kommer ned till den bördiga bondebygden Borgarfjördur, skådeplatsen för några av de isländska sagorna och där vi ser det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi fortsätter mot Reykjavik och vårt hotell Natura. Middag på hotellet.

Dag 6: På morgonen gör vi en kort stadsrundtur i Reykjavik, därefter är dagen är fri för ex. vis valsafari, ridning, museibesök, shopping etc. Avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7: Tidig avfärd till flygplatsen där flyget avgår 07.45. Obs att allt, tax-freebutiker, bank, serveringar m.m. är öppet på flygplatsen i samband med avresan.

Lustkortspris är endast
18.985 kr/person i dubbelrum

Ni sparar 2.000 kr, resans ord. pris är 20.985 kr . Enkelrumstillägg 3.000 kr.

BOKNING & INFORMATION:

All information om resan inklusive detaljerat dag-för-dag program, flygtider m m finner du på www.ckresor.se

Boka din resa kan du göra på e-mail christer@ckresor.se eller
tel 044-20 90 90