Höstfest i Österrike

ÖSTERRIKE:
Lustkortspris 6.695 kr
(ord pris 7.695 kr)

Hagestad Turing

Höstfest i Österrike

Bokning tel 0411-52 41 75 eller på www.hagestadtouring.se
Förra Lustkortsresan fyllde vi 4 bussar! Skynda att boka!

Med bla Innsbruck, Swarovski och Vipiteno 7-dagarsresa. Avresa  13/9

I Tyrolen i Österrike är det stor fest i alla småbyar en gång om året, när kossorna ska tas hem från betet på hösten. Alla hjälps åt, det är marknad på gator och torg och korna är vackert utsmyckade med blommor när de kommer tillbaka till byn. Följ med oss och upplev denna traditionella och speciella händelse! Vi bor i byn Fulpmes på fyrstjärniga Hotel Donnerhof. Härifrån gör vi utflykter till Innsbruck, Swarovskis Kristallvärld och Vipiteno i Italien!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Efter ankomst fortsätter vi och utanför Hamburg gör vi ett stopp för lunch. Mot kvällen checkar vi in på Hotel Stadt Baunatal utanför Kassel. Middag.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar Fulda, Würzburg och Nürnberg och via München, gränsen till Österrike. På eftermiddagen kommer vi fram till Fulpmes och checkar in för fyra nätter med halvpension på fyrstjärniga, centrala

Dag 3

Idag åker vi till Innsbruck som av många anses vara en av världens vackraste städer. Vi börjar med att besöka Tyrol Panorama Bergisel. Tid ges även för egna upptäcktsfärder i staden. På eftermiddagen åker vi vidare till Wattens och Swarovskis kristallvärld, där vi beundrar alla vackra kristaller. Naturligtvis ges det även tillfälle att inhandla något gnistrande. Därefter åker vi tillbaka till Fulpmes och vårt hotell. På kvällen uppträder ”Die Amigos” i byn. Biljetter beställes vid bokning av resa.

Dag 4
Idag är det den stora fest-dagen! Hela dagen tillbringar vi i Fulpmes och deltar i festligheterna, beundrar kossorna när de passerar genom centrum och firar tillsammans med lokalbefolkningen! Mot kvällen samlas vi på vårt hotell för ännu en utsökt middag.

Dag 5
Efter frukost ger vi oss ut på en utflykt till Italien och staden Vipiteno. På vägen dit åker vi förbi skidorten Matrei och passerar Brennerpasset. I Vipiteno ges det möjlighet att shoppa italienska specialiteter såsom vin, likörer och lädervaror. Eller bara njuta av atmosfären på ett litet café. På eftermiddagen återvänder vi till Fulpmes och vårt hotell. Middag.

Dag 6
Det har blivit dags att säga adjö till Fulpmes och Österrike och bege oss hemåt igen. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch och mot kvällen anländer vi till Halle och checkar in på H+Hotel Halle-Leipzig för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bland annat Berlin. Vi hinner med lite gränshandel i Rostock innan färjan tar oss tillbaka till Gedser. Ombord finns möjlighet att äta en god middagsbuffé (beställes vid bokning). Vidare över Öresundsbron och på kvällen är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Lustkortspris 6.695 kr Ordinarie pris 7.695 kr

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatt, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde Swarovski och Panorama Bergisel samt reseledare.

Enkelrumstillägg (obs. endast 4 st): 500 kr. Frivilligt avbeställningsskydd: 200 kr

Bokning Tel 0411 – 52 41 75 eller på www.hagestadtouring.se